Korzystasz ze starej wersji przeglądarki. Zaktualizuj swoją przeglądarkę, aby usprawnić działanie strony i zwiększyć bezpieczeństwo.

autokar megabus

megabus.com dodaje lotnisko w Manchesterze do sieci połączeń w Wielkiej Brytanii

• Od poniedziałku 24 lipca nowe bezpośrednie połączenia pomiędzy lotniskiem a Londynem, Birmingham, Glasgow i Aberdeen
  • Po raz pierwszy nowe usługi z dworca i na dworzec autokarowy na lotnisku w Manchesterze
  • Bilety na nową trasę dostępne są w promocyjnych cenach od 1 GBP* na megabus.com

Czołowy tani przewoźnik autokarowy megabus.com ogłosił dzisiaj (4 lipca) znaczne ulepszenia na niektórych obecnie obsługiwanych trasach i dodanie nowego przystanku na lotnisku w Manchesterze.

Firma ta, należąca do międzynarodowej grupy przewozów pasażerskich Stagecoach, wprowadziła cztery nowe połączenia dziennie na to oblegane lotnisko znajdujące się w północno-zachodniej części kraju.

Wiadomość ta oznacza, że firma megabus.com, która oferuje bilety w cenie już od 1* GBP, zapewnia pierwsze bezpośrednie połączenia z lotniskiem w Manchesterze, które będą odbywały się codziennie z Aberdeen, Dundee, Perth, Glasgow, Preston, Birmingham i Londynu.

Nowe zmiany to:

• Linia M11 odjeżdża z Aberdeen codziennie o godz. 0440, a z Glasgow o godz. 0820 i przyjeżdża na lotnisko w Manchesterze o godz. 1315, a następnie udaje się do Londynu, gdzie kończy bieg o godz. 1750.
  • Autokar linii M11 wyrusza z Glasgow codziennie o godz. 2345 i dociera na lotnisko w Manchesterze o godz. 0530, a następnie udaje się do Londynu, gdzie kończy swoja trasę o godz. 1100.
  • Autokar linii M11 wyjeżdża z Londynu codziennie o godz. 0800, na lotnisko w Manchesterze dociera na godz. 1210, następnie udaje się do Glasgow (dociera tam o godz. 1740), a potem do Aberdeen, gdzie kończy swoją trasę o godz. 2045.
  • Linia M11 wyjeżdża z Londynu codziennie o godz. 2345 i przyjeżdża na lotnisko w Manchesterze o godz. 0430, natomiast do Glasgow o godz. 0905.

Na usprawnionych trasach będą nadal kursować typowe niebiesko-żółte autokary z maskotką Sid na boku, a także darmową siecią WiFi i gniazdkami elektrycznymi na pokładzie.

Bilety na wszystkie przejazdy dostępne są na www.megabus.com w cenie od 1 GBP*. Ulepszone trasy będą udostępnione od poniedziałku 24 lipca.

Dyrektor Operacyjny ds. usług przewozowych firmy megabus.com w Szkocji, Peter Knight, powiedział: „Z przyjemnością wprowadzamy te zmiany do istniejących tras, które po raz pierwszy umożliwią pasażerom bezpośredni dojazd do lotniska w Manchesterze”.

Biorąc pod uwagę nieustannie zwiększającą się liczbę lotów do i z lotniska w Manchesterze oraz rosnącą liczbę lotów transatlantyckich oraz tanich przelotów, mamy nadzieję, że będzie to mile widziany dodatek, szczególnie dla klientów podróżujących z miejscowości w Szkocji.

Oprócz udoskonaleń obecnych tras w kwietniu zostały wprowadzone nowe usługi przewozowe megabus.com na lotniska Heathrow i Gatwick.

*Przejazdy od 1 GBP* plus 50 pensów opłaty rezerwacyjnej. Usługa uzależniona jest od dostępności miejsc.

Informacje kontaktowe

Sian Freestone-Walker
W przypadku informacji dla mediów prosimy o kontakt pod numer 01738 442111. Poza godzinami pracy: w przypadku nagłych informacji dla mediów można dzwonić na dyżurny numer telefonu. Aby uzyskać dostęp do tej usługi, zadzwoń pod numer 08448 222888 i podaj MEDIA1. Prosimy o pozostawienie krótkiej wiadomości, w tym podanie swojego imienia i nazwiska, nazwy firmy, numeru telefonu oraz rodzaju zapytania. Następnie pracownik dyżurny do Państwa oddzwoni.